• MINDEN TERMÉKÜNKET KÉZZEL KÉSZÍTJÜK

  Kerékpárjaink, ékszereink, lakberendezési tárgyaink ezért teljesen egyediek

 • TERMÉKEINKHEZ HASZNÁLT ALKATRÉSZEKET HASZNÁLUNK FEL

  Újrafelhasználásukkal mi is teszünk a környezet védelme érdekében

 • ÉKSZEREINKET ALKOTÓRÉSZEIT TERMÉSZETES ANYAGOKKAL TISZTÍTJUK ÉS KEZELJÜK

  Sem a láncok, sem a gumibelsők tisztításához nem használunk káros vegyszereket

 • MUNKALEHETŐSÉGET TEREMTÜNK

  Olyan munkatársakkal dolgozunk, akik a munkaerőpiacon nehezen tudnak elhelyezkedni

MI IS A RE-CIKLI?

Az ötlet

Az első Re-Cikli Műhely ötlete 2012-ben, egy projekt keretében (Re-Cikli, Minden, ami – újra – gurul) született meg Baktalórántházán, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. A Műhely 2014. április 1-től 2015. március 31-ig úgynevezett „tesztüzemben”, a projekt keretében finanszírozva működött, azzal a céllal, hogy a projekt lezárása után saját lábra álljon, és üzleti alapon, társadalmi vállalkozásként működjön tovább.

Az első állomás: a műhely

A baktalórántházi Re-Cikli Műhely 2015. április 1-től működik. A vállalkozást a Baktalórántháza és Térsége Szociális Szövetkezet üzemelteti, melyhez a Társulás mellett csatlakozott a projekt stábjának több tagja, valamint több, a projekt keretében képzettséget szerzett megváltozott munkaképességű szakember.

A Re-Cikli Műhely társadalmi vállalkozás – üzleti terve alapján – a NESsT-Citi 2013/2014. évi Társadalmi Vállalkozásfejlesztési Programjában keretében elismerésben részesült.

A műhelyben jelenleg elsősorban kerékpárok felújítása zajlik. Emellett a műhely munkatársai hiánypótló szolgáltatásokat nyújtanak a helyi lakosságnak, úgy mint biciklik javítása és szervizelése, kulcsmásolás, ésatöbbi.

A második állomás: a webáruház

A műhely működésének megkezdése után azt tapasztaltuk, hogy a kerékpárok felújítása során rengeteg olyan alkatrész és alapanyag megmarad, amit már nem tudunk felhasználni. Ezért ezekből elkezdtünk különböző ékszereket, kiegészítőket és design lakberendezési tárgyakat készíteni.

A Re-Cikli bicikliket és ajándéktárgyakat 2015. október 20. óta webáruházunkban értékesítjük.

A Re-Cikli ma

A Re-Cikli műhelyt és márkát a brigázás szeretete mellett azért hoztuk létre, hogy fontos társadalmi ügyeket szolgáljuk.
Termékeink készítése során elsődleges szempont, hogy mind az előállítás, mind maga a végtermék a lehető legtermészetesebb anyagok felhasználásával, környezetbarát módon történjen. Ajándéktárgyaink készítéséhez csak olyan alkatrészeket használunk fel, amelyek a kerékpárok felújításához már nem felhasználhatóak, így egyébként a szemétbe kerülnének, ahol csak több év vagy évtized alatt bomlának le, vagy megsemmisítésük szennyezné a környezetet.
Műhelyünk hátrányos helyzetű településen jött létre, helyi munkatársak közreműködésével. Műhelyeinkben olyan kollégák dolgoznak, akik – már csak lakóhelyük miatt is – nehezen tudnának elhelyezkedni.